zaterdag 11 december 2010

Wie durft?


Gespot in Middelharnis: hoe maken we deze winkel toegankelijk? Het is duidelijk dat er nog aan gewerkt wordt om de toegankelijkheid van deze winkel te verbeteren. En het is een moeilijke situatie aan de Dijk.

Maar het is "af" genoeg om te zien, dat het heel erg eng gaat worden om deze hellingbaan te gebruiken. Het plateautje bovenaan is met recht een plateau"tje", waar je ook nog de bocht om moet om naar binnen te gaan. En dan moet ook de deur nog open..... En als je dan weer de winkel uit gaat? Het wordt wel heel erg duidelijk waarom het Handboek voor Toegankelijkheid adviseert om een breedte van 1.50 meter aan te houden.

Misschien komt er nog een randje om de kans eraf te vallen te verkleinen? Hopelijk komt er dan ook nog een leuning voor wie de hellingbaan niet kan nemen, maar treden wel, als er tenminste een leuning is om je aan vast te houden. Hoewel dit ook geen gemakkelijke trap is, met treden die meer dan 20 cm hoog zijn.

Uit ervaring weet ik, dat er in deze gemeente meer dan genoeg ervaringsdeskundigen zijn. Misschien een goed idee om hen voortaan hierbij te betrekken?

0 reacties:

Een reactie posten