zondag 31 oktober 2010

We wonen in een nieuwe seniorenwoning maar we krijgen de schuifdeuren zelf niet open

Gistermiddag was ik even in het Seniorkeurhuis om wat te bespreken met Albert, en ik liep een mevrouw tegen het lijf van wie de ouders (80 plus) een paar dagen geleden verhuisd waren naar een nagelnieuw complex met o.a. aanleunwoningen.

Helaas was de lol er al een beetje af, want haar ouders kunnen de schuifdeuren van het balkon niet zelf open krijgen (draaiknoppen) en daar parkeren ze de verhuisdozen tijdelijk, totdat ze worden opgehaald. Ook de knop om de mechanische ventilatie op een andere stand te zetten is niet door hen te bedienen, want ook daar moet je aan draaien. En haar moeder heeft voortdurend ruzie met de inductiekookplaat, want die reageert sneller dan mevrouw zelf (als het te lang duurt voor ze de pit zelf heeft aangezet, gaat het ding weer helemaal uit) en het bedienen zelf is ook al niet echt makkelijk, als je er niet aan gewend bent.

De teleurstelling was hoorbaar bij de dochter: waren ze daarom verhuisd uit hun andere appartement? Je zou toch denken dat een corporatie die zorgwoningen verhuurt, weet waar ze mee bezig zijn? En haar ouders zijn de enigen niet met deze problemen.

Ze gaat foto's maken en ik ga haar helpen om er iets aan te doen. Wordt dus vervolgd.

0 reacties:

Een reactie posten