dinsdag 18 mei 2010

Een Ipod voor een 92-jarige

Niet te geloven maar wel waar. een domoticabedrijf bedenkt dat een 92-jarige meneer, die nog nooit een mobieltje in zijn handen heeft gehad en bij de afstandsbediening van de televisie soms op twee knoppen tegelijk drukt... Die meneer moet natuurlijk een iPod gaan gebruiken om de domotica te bedienen!

Domotica moet de gebruiker hélpen om een aantal dagelijkse dingen makkelijker te kunnen doen, maar dan moeten de leveranciers zich wel willen verdiepen in de behoeftes van de toekomstige gebruiker. Is dit helpen of lijkt het meer op lastigvallen?

Dit voorstel ging ook nog eens bijna alleen maar over lichtscenario's en niet over voor de hand liggende onderwerpen voor ouderen zoals een videofoon of de mogelijkheid dat hulpverleners bij iemand naar binnen kunnen zonder eerst op een ander adres een sleutel te hoeven ophalen.

Gemiste kans, volgende keer maar een ander bedrijf uitnodigen. Zouden deze mensen geen ouders en/of grootouders hebben die ze in gedachten kunnen nemen als ze een voorstel schrijven?

0 reacties:

Een reactie posten