maandag 5 juli 2010

Deurkruk uit Zweden


Vorige week een leuk gesprek gehad met meneer Nemef. Bij Nemef zijn ze altijd bezig om nieuwe dingen uit te vinden, waar mensen met beperkingen wat aan hebben.

Maar één ding hebben ze nog niet, in ieder geval niet in Nederland. Op vakantie in Zweden trof ik een vrij-bezet-sluiting op een toiletdeur aan, waarmee je de deur ook op slot kunt doen, als je moeite hebt om een klein knopje om te draaien.

Heel makkelijk: je duwt de deurkruk omhoog en dan is de deur op slot, als je hem dan weer omlaag drukt, gaat het slot weer open (zie sticker op de foto).

Het systeem van deurkrukken die een deur op slot doen en weer ontgrendelen door de deurkruk naar boven en naar beneden te bewegen, heeft Nemef in Nederland wel op de markt, maar dan voor voordeuren. Die gebruiksvriendelijke WC-deurkruk in Zweden is afkomstig van hetzelfde overkoepelende moederbedrijf, nl. Assa Abloy.

Je zou denken dat het dan niet zo heel moeilijk kan zijn om de WC-deur-variant ook voor Nederland op de markt te krijgen.

Het mailtje met bovenstaande foto en nog een paar andere foto's is inmiddels op zijn verzoek naar meneer Nemef gestuurd. Benieuwd of er iets moois van gaat komen. Ik houd u op de hoogte!

0 reacties:

Een reactie posten