donderdag 1 juli 2010

Wat is de leukste woongemeente?

Vorige week kwam Elsevier weer met de jaarlijkse lijstjes van woonplaatsen, die om allerlei redenen aantrekkelijk zijn. Daar zit ook een Top 25 bij van gemeentes waar het voor senioren prettig wonen is.

Waar heeft Elsevier zoal naar gekeken bij het maken van al die lijstjes? Volgens Elsevier zijn ouderen gesteld op een huisarts en eventueel een ziekenhuis in de buurt, willen ze graag weinig misdaad en weinig verkeersongelukken, een behoorlijk winkelaanbod en een goede dienstverlening van de gemeente.

Dit alles overziende komt de gemeente Naarden op de eerste plaats, en Blaricum er vlak achter op de tweede plaats. In de top-25 komen ook Baarn, Laren, Bussum en Hilversum voor, dus kennelijk is het in Het Gooi goed toeven.

Steden komen in het lijstje topgemeentes voor senioren niet voor. Wat in het algemeen opvalt is, dat het veelal de gemeentes zijn die bekend zijn om hun welvaart en het inkomensniveau van de bewoners: Bloemendaal, Heemstede, Waalre, en enkele plaatsen op en bij de Utrechtse Heuvelrug.

Tot zover de objectief gemeten gegevens. Gelukkig spelen individuele afwegingen ook een rol bij de keuze waar men wil wonen.

0 reacties:

Een reactie posten