zaterdag 5 juni 2010

Wonen in de verkiezingsprogramma's (6)

Met moederdag kreeg ik een adoptiecertificaat van het WNF voor een gorilla waarbij zoonlief de volgende boodschap meegaf "een cadeau in een ver land voor een andere moeder die ook oud wil worden in haar eigen bos".

Het had een punt uit het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren kunnen zijn. Als enige van alle politieke partijen die we mailden vanwege dit weblog, was dit de enige partij die snel en adequaat reageerde, namelijk met wat zij er zoal van vinden:

"Met betrekking tot het aangepast bouwen voor jong en oud hebben we het volgende in ons programma staan: Het ouderenbeleid moet er op gericht zijn om mensen zolang mogelijk zelfstandig in onze samenleving te laten functioneren. De overheid is behulpzaam om dat mogelijk te maken en past hierbij maatwerk toe. Meergeneratiewonen moet worden aangemoedigd door een ruimhartig beleid ten aanzien van het bouwen van aanleunwoningen voor jongeren of ouderen op eigen erf".

Wederom het vereenvoudigen van de mogelijkheid tot het plaatsen van bijvoorbeeld een mantelzorgwoning op het erf van een potentiële mantelzorger.

Dit onderwerp begint nu gelukkig wortel te schieten!

0 reacties:

Een reactie posten